.
.
.
.
.

21 iulie 2012

Casa ing. Nicolae Caranfil (str. Emile Zola nr. 2) - arh. Octav Doicescu 1934-1936.Casa a fost proiectata de arh. Octav Doicescu intre anii 1934-1936 pentru ing. Nicolae Caranfil (1893-1978) care in acea perioada era director general al recentei infiintate Societatii Generale de Gaz si Electricitate Bucuresti (SGGE) si al Uzinelor Comunale Bucuresti (UCB).
 Casa a fost la un moment dat si sediul Partidului Romania Mare
.
.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Am ramas placut surprins cate locuiri frumoase sunt in Romania .

Bogdan spunea...

Din nefericire, cartierul facut de Octav Donicescu, "Primaverii" cum i-au zis comunistii, a fost mutilat, case modificate, noi case construite, incat si-a pierdut unitatea estetica neobrancoveneasc-modernista data de arhitect.

In sfarsit, casele de mare valoare arhitecturala si istorica din Bucuresti mai au putin si ajung pe cale de disparitie, si in buna masura asta se intampla si cu complictatea breselei, a arhitectilor si urbanistilor care dau autorizatii sau accepta sa faca proiecte - adesea de prost gust sau nepotrivite locului, dar e mare arta si se castiga multi bani punand sticla pe un dreptunghi sau cilindru! ba chiar mai pastrand sau reconstruind ironic un fronton clasic in fata! - peste case vechi, intre case vechi (Catedral Plaza etc) si, in general, in zone unde unitatea de stil, de epoca, de inaltime ar trebui respectate si impuse strict... Vezi de pilda acest video dureros care inacearca sa atraga atentia fenomenului in al 120lea ceas : http://www.youtube.com/watch?v=TIj7NmRzdqw&feature=player_embedded#

Liliana Chiaburu spunea...

Multumesc mult pentru comentariu! As vrea sa va rog sa imi dati un mail, daca veti dori, ca sa a pot contacta. Nu am nimic acum in vedere, dar cred ca e util ca cei care impartasesc puncte asemanatoare de vedere sa stie unii de altii.

Unknown spunea...

Se întâmplă să fi văzut vreodată planurile acestei case? Mulţumesc, Alex. Mironov.

Unknown spunea...

Se întâmplă să fi văzut vreodată planurile acestei case? Mulţumesc, Alex. Mironov.

Liliana Chiaburu spunea...

Da, dar niste planuri care pe santier au fost consistent modificate sub indrumarea arhitectului, fara indoiala.