.
.

18 iunie 2010

Arh. Octav Doicescu - Luna Bucureştilor 1935

.

Aceste case au fost construite în Parcul Carol cu ocazia manifestărilor prilejuite de Luna Bucureştilor 1935.


sursa imaginilor: dl. Andrei Doicescu (Paris)
mai multe imagini găsiţi aici:


.
.
..

8 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. Iertare ptr intarzierea publicarii comentariului. Am incurcat putin setarile si din neatentie a fost activa pentru cateva ore moderarea comentariilor si deabia acum am vazut aceste 2 comentarii care asteptau.

  Ce stiu sigur e ca Arh. Octav Doicescu a proiectat aceste case (aceste fotografii le am de la Andrei Doicescu, fiul Arh. Octav Doicescu) si ca el a fost implicat in organizarea Lunii Bucurestilor in 1936 in zona parcului Herastrau. De implicare lui in 1935 nu am nici un fel de cunostinta.

  Oricum, Parcul Herastrau este suficient de mare ca sa fi permis si in afara de incinta Muzeului Satului constructia acestor case. Daca aflati date suplimentare, ma intereseaza si pe mine. Daca puteti, anuntati-ma, va rog.  _

  RăspundețiȘtergere
 4. Este adevarat ca unele dintre case au fost construite in Parcul Carol in 1935 dar din motive de spatiu si pt. ca Primarul Bucurestilor dorea o amenajare a parcului Herastrau , s-a hotarat ca in 1936 sa se organizeze expozitia in Herastrau . Este adevarat ca locuintele sunt orientale , si nu stiu cui ii apartine ideea . Cert este ca in 1936, Pavilioanele de la intrarea in Parc sunt " moderne " , "neo clasice " sau cum vreti Dstra sa le numiti . Deci s-a intamplat ceva important in 1936 : dorinta de a intra in modernitate vizibila in aceste pavilioane este clara , iar Carol II a fost de acord cu acest demers . Deci , unele case sunt din Parcul Carol iar altele sunt din Herastrau ( au fost mutate din Parcul Carol ) . Muzeul Satului nu exista inca iar ideea de al aseza acolo a fost a prof. D. Gusti . In concluzie , Primarul Bucurestilor , Dimitrie Dusti , Victor Ion Popa au profitat de " Luna Bucurestilor " din Herastrau si l au convins pe Carol II sa accepte proiectul , spre binele Romaniei , in fond . Dupa 1936 s-a incercuit terenul Muzeului Satului iar daca case din fotografii au ramas sau nu in incinta de astazi , nu cred . Au fost daramate destul de repede , ca si Pavilioanele . Cam atata deocamdata. Daca mai aflu detalii , le fac publice ! Cu stima , ANDREI DOICESCU .

  RăspundețiȘtergere
 5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 8. Multumesc pt. informatii . Andrei Doicescu

  RăspundețiȘtergere