.
.

24 noiembrie 2009

Casă de târgoveţ, Calea Şerban Vodă 33, Bucureşti (1790-1800)

In prezent in aceasta casa se afla Administratia Fondului Cultural National. Pe parcursul timpului a suferit modificari importante, astfel incat pridvorul initial dinspre strada a disparut (1880) si casa a primit o fatada neoclasica.

Am fost si in beci (aveam niste prieteni care lucrau in aceasta cladire) si e fabulos! Grinzile de stejar sunt cam de 45 cm inaltime... Dar nu am facut poze inauntru, nu mai stiu de ce. Pozele sunt facute in 2005 cu aparatul prietenului Mihai Coman, eu nu aveam pe atunci aparat foto digital.7 comentarii:

 1. Cat e de frumoasa! E ca un dar de la inaintasi. Ma emotioneaza.

  RăspundețiȘtergere
 2. In prezent in aceasta casa se afla Administratia Fondului Cultural National. Pe parcursul timpului a suferit modificari importante, astfel incat pridvorul initial dinspre strada a disparut (1880) si casa a primit o fatada neoclasica.

  RăspundețiȘtergere
 3. hihi, ai facut si tu poze acolo ?
  casa e in cartierul meu, am fost si eu odata si am facut zeci de poze din toate unghiurile :)
  foarte frumoasa, intr-adevar ...

  RăspundețiȘtergere
 4. Eu am fost si in beci (aveam niste prieteni care lucrau in aceasta cladire) si e fabulos! Grinzile de stejar sunt cam de 45 cm inaltime... Dar nu am facut poze inauntru, nu mai stiu de ce. Pozele sunt facute in 2005 cu aparatul prietenului Mihai Coman, eu nu aveam pe atunci aparat foto digital :).

  RăspundețiȘtergere
 5. Casa asta ma duce cu gandul la alte doua case din Bucuresti: una mai asemanatoare acesteia, situata undeva pe strada Orzari (pozitia pe harta poate fi vazuta accesand linkul http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_map.htm?-9489&-8084) si una oarecumm diferita, dar la fel de veche si interesanta, despre care chiar as vrea sa stiu mai multe. Aceasta din urma e localizata pe bulevardul Averescu, in spatele blocului situat visavis de Institutul de Calcul si Informatica (http://www.salutbucuresti.ro/planoras/swf_map.htm?-6707&-6413) Daca are cineva drum prin zona, as fi curios ce parere va face.

  RăspundețiȘtergere
 6. Costin, multumesc pentru semnalare. O sa incerc sa ajung acolo cat de curand.

  RăspundețiȘtergere
 7. Absolut splendida, o lectie de arhitectura, e casa tirgovetului!

  RăspundețiȘtergere